Fysiske egenskaper av sitrusfrukter

October 13 by admin

Fysiske egenskaper av sitrusfrukter


Sitroner, lime, appelsiner og grapefrukt alle tilhører samme slekt av planter som kalles sitrusplanter. Fruktene av nesten alle sitrusplanter er spiselige og brukes i stor utstrekning av mennesker. Selv sitrusfrukter variere mye i utseende og har mange forskjellige egenskaper, disse fruktene alle deler noen lignende fysiske egenskaper.

Mer om Sitrusfrukter

Sitrusfrukter er faktisk en type bær fordi de inneholder interne frø. De tilhører en gruppe av frukt som kalles hesperidia, som er bær med en tøff, læraktig skall. Sitrusfrukter alle har rinds, masser og interne frø. Mennesker bruke sitrusfrukter for mat og, i noen tilfeller, for medisinske formål. Mennesker dyrke sitrusfrukter mye og skape nye hybrid frukt fra eksisterende sitrus arter som er avlet for visse spesifikke egenskaper, som for eksempel masse saftighet, sødme og størrelse.

Form og Ytre Rind Kvaliteter

Sitrusfrukter er for det meste rundt og oval-formet, selv om noen har svært ulike former, for eksempel Buddhas hånd citron (som faktisk ligner en hånd med fingrene) og langstrakt finger lime. Den ytre skall av alle sitrusfrukter kalles flavedo. Den inneholder pigmenter som gir frukten sin signatur farge. Sitrusfrukter er for det meste gul, oransje, grønn, rød eller noen blanding av disse fargene. Den ytre skall av alle sitrusfrukter er spiselig og inneholder duftende oljer som gir frukten en "citrusy" lukt.

indre Rind

Den indre skall av sitrusfrukter er kjent som albedo, eller marg. Det er hvit eller kremfarget og vanligvis tykk og myk. Tykkelsen av margen varierer sterkt med typen av sitrusfrukter. Citron frukt har en veldig tykk marg med nesten ingen masse, og lime har en mye tynnere marg. Margen er veldig bitter og er vanligvis ikke spist. Bitterhet av margen varierer sterkt med typen av citrus; noen har en blid marg, mens andre har en marg så bitter det er nesten uspiselig.

Pulp og frø

Massen av de fleste sitrusfrukter er veldig saftig. Fruktene inneholder seksjoner (carpels) delt på tynne membraner som inneholder juice fylte blemmer. Mengden, edibility og smak av massen varierer betydelig mellom artene. Massen av trifoliate oransje er bitter, mens det av mandarin orange er veldig saftig og søt. Massen av sitrusfrukter er generelt surt. Sitrusfrukter inneholder vanligvis små hvite frø. Forskere har bio-konstruert noen arter av sitrusfrukter å produsere noen frø.

Related Posts