Forskjellen mellom Ice Cream & Gelato

December 7 by admin

Forskjellen mellom Ice Cream & Gelato


Gelato er ikke bare den "italienske ordet for iskrem." Det er en italiensk godbit som noen sier er enda mer dekadent enn creamiest amerikanske iskrem. Begge er delectable frosne behandler, men den grunnleggende forskjell er hvor mye luft blir tilsatt under produksjonen.

Iskrem

Premium iskrem er laget med høyere kvalitet ingredienser som fløte i stedet for pulverisert eller kondensert melk og ekte egg. Lavere kvalitet iskrem har ekstra luft blandes i, og skaper en mykere iskrem. Produsenter legge luft for å hjelpe iskrem scoop lettere og strekke produksjon, men noen merker kan inneholde så mye som 55 prosent luft. Jo høyere kvalitet iskrem, jo ​​mindre luft lagt til.

gelato

Ingen air legges til gelato, gir det en rik, kremet tekstur som ikke kan kopieres på noen premium iskrem. En uunngåelig liten mengde luft ikke snike seg inn i blandingen som det spyr, men gelato inneholder vanligvis mindre enn 15 prosent luft. Gelato inneholder mer melk og mindre fløte, og skaper en godbit som faktisk er lavere i fett enn de fleste iskrem. Fordi det er mer tett enn iskrem, det gir en dekadent godbit som ikke smaker "lite fett".

Ice Cream History

De første moderne oppskrifter på iskrem dukket opp i Amerika og England i det 18. århundre. Gjennom hele 19-tallet, iskrem var en spesiell opplevelse for de rike fordi folk flest ikke var i stand til å holde det kaldt nok. Som elektrisitet ble mer vanlig i det 20. århundre, ble iskrem mer populært. I 1980- og 1990-tallet, premium iskrem som Ben & Jerrys og Haagen-Dazs dukket opp.

gelato History

Gelato først dukket opp i Italia i det 16. århundre. Francesco Procopio dei Coltelli av Sicilia var en av de første til å selge den for publikum. Han åpnet en kafé i Paris i 1686 og tjenestegjorde gelato, som betyr "frosset" på italiensk. Fordi gelato er lik ordet gelatin, mange feilaktig antar at de to er relatert.

Flavors

Fordi basis gelato oppskrifter inneholde mindre fett enn iskrem, smakstilsetninger bli viktigere. Jo høyere fettinnhold av iskrem kan noen ganger overmanne subtile eller lys smaker som skinner i en gelato. Gelato er tradisjonelt laget i mindre grupper enn de fleste iskrem, noe som resulterer i en mer smakfull hjemmelaget kvalitet. Ferskere ingredienser betyr at du vil se mye lysere farger i en gelateria tilfelle enn i en iskrembar.

Visning

Høy kvalitet iskrem og gelato ofte serveres ved høyere temperaturer enn andre iskrem. Isen er vanligvis holdes frosset ved en lavere temperatur enn gelato, noe som betyr at gelato forblir i en mykere tilstand enn iskrem. Gelato er vanligvis serveres med en skje fra en spesialisert skuff, mens isen er øses fra kar med en iskrem scoop.

Related Posts