Erklærte Ditt Passport mistet eller stjålet

October 28 by admin

Hvis passet ditt er mistet eller stjålet, er det en alvorlig sak. Pass, spesielt USA pass, kan være verdifulle varer. Noen folk stjeler pass og deretter endre dem og selge dem slik at de kan brukes av andre mennesker. Passene kan også brukes i tilfeller av identitetstyveri. Enten du mistet passet ditt, eller den ble stjålet fra deg, er det viktig at du rapporterer det som mangler umiddelbart.

Bruksanvisning

1 Skriv ned detaljene når pass forsvant. Legg merke til dato, klokkeslett og sted hvor det var enten tapt eller stjålet. Hvis passet ble stjålet, prøver å huske fysiske egenskapene til personen som stjal den fra deg hvis du så personen.

2 Gå til en lokal politistasjonen for å sende inn en politianmeldelse. Spør politimann som tar rapporten om en kopi av den.

3 Finn plasseringen av nærmeste USA ambassade eller konsulat. For å få en erstatning pass, må du besøke kontoret i person.

4 Få nye passbilder tatt. Du må ta disse med deg til konsulatet eller ambassaden for å få en ny pass.

5 Ta med bevis på USA statsborgerskap med deg til ambassaden eller konsulatet. I de fleste tilfeller er det tilstrekkelig med en gjeldende førerkort, offentlig utstedt ID-kort eller fødselsattest kopi.

6 Fullføre de nødvendige papirene for å betegne pass som mistet eller stjålet. En ambassade eller konsulat offisielle vil deretter behandle skjemaet for deg.

7 Fyll ut papirene for et nytt pass. Send dette skjemaet sammen med en kopi av politirapporten og en kopi av den gamle pass til ambassaden eller konsulatet tjenestemann. Du må også gi dem nye passbilder samt gjeldende betaling. I de fleste tilfeller vil du motta en erstatning pass som er gyldig i ett år.

Hint

  • Hold kopier av passet ditt på et annet sted enn din faktiske pass.

Related Posts