Dyrt Fashion på 80-tallet

April 18 by admin

Dyrt Fashion på 80-tallet


Under den glamorøse alder på slutten av 50-tallet og tidlig på 60-tallet, designere som Givenchy og Oleg Cassini kledd slike som Audrey Hepburn og Jacqueline Kennedy i fantastiske couture kjoler. High fashion deretter tok en baksetet til uformell frihet av stil på slutten av 60- og 70-tallet. 1980 demret som "Meg først" power tiår, og folk igjen lengtet etter glamorøse moter og var villige til å betale top dollar for dem.

couture Looks

Etter den avslappede 70-tallet, high fashion ble trendy igjen i "kjole for suksess" æra av 1980-tallet. Designere i motehusene i New York og Paris begynte å lage vanvittige stiler og presentere dem i dramatiske, luksuriøse show på catwalken. Designere som Jean-Paul Gaultier og Christian Lacroix ble darlings av moteverdenen for å lage one-of-a-kind kjoler i asymmetriske kutt og dristige farger og mønstre. Dyre klær laget av flotte tekstiler var et statussymbol på 80-tallet og velstående folk var ivrige etter å eie den opprinnelige designer stykker.

Designer Ready-to-Wear

Andre innflytelsesrike designere i dag anerkjent en mulighet til å markedsføre den blomstrende middelklasse. Mange familier hadde disponibel inntekt og klarte ikke å kjøpe couture designermote, men var villig til å bruke mer for høy kvalitet klær i kjøpesentre og butikker i sine hjembyer. Designere som Calvin Klein og Ralph Lauren omfavnet denne ideen og lanserte massemarkedet produktlinjer rettet mot Everyman. Nolan Miller designet mote for den populære TV-serien "Dynastiet" og designere re-laget hans overdådige sequined, bredskuldret kjoler. Disse designer elementer var tilgjengelig for allmennheten til en høyere pris enn tilsvarende detaljhandel klær, men for mye mindre enn couture priser.

Suits

Kraften dress var en garderobe stift for karriere-minded menn og kvinner i 80-tallet. Designer Giorgio Armani skapt menns drakter av høy kvalitet ull og skinnende silke. De kom i konservative, mørke toner, men var også populær i lysere farger eller mønstre som pin-striper. Donna Karan var dronningen av den kvinnelige kraften drakten på 80-tallet. Hennes elegante dressjakker hadde store skulderputer og brede belter for å skape en bredskuldret utseende med en smal midje. Hun paret dem med knelange skjørt eller med bukser, og brukt myke farger og fine silke, ull og bomull for å lage drakter som var kraftig, men likevel unik feminin.

designer Jeans

Designer jeans fanget på i begynnelsen av 80-tallet og designere som Gloria Vanderbilt, Jordache og Calvin Klein laget jeans med navn på dem. Jenter overalt betalte toppen dollar for å være i stand til å stikke sine skjorter i sine jeans og vise frem navnet på baksiden.

sko

Mote ledere som Nancy Reagan og prinsesse Diana inspirerte kvinner til å se glamorøse fra topp til tå. Folk begynte å bruke mer penger på sko for å fullføre sitt utseende. Princess Di gjort lave pumpe hæler trendy og designere laget dyre skinn pumper for kvinner og kjole sko for menn. Senere i tiåret, joggesko ble big business. Nike utgitt Air Jordans, oppkalt etter basketballstjernen Michael Jordan, og snart andre skoen selskaper fulgt etter med designer versjoner. Merker som Adidas og Reebok utgitt kostbare skinn joggesko.

Tilbehør

Jenter elsket å bære masse stor, fet smykker. Noen kvinner stablet billige bangle armbånd på armene, men andre betalte toppen dollar når designere som Gucci og Chanel begynte å designe gull klokker, armbånd og øredobber som bærer deres varemerke logoer. Dyrt håndvesker med disse designer logoer også kom inn i moten.

Related Posts