Dypeste Gorge i verden

March 24 by admin

Dypeste Gorge i verden


Det er mange forskjellige juv som kan kreve tittelen "verdens dypeste kløft," avhengig av hvilken definisjon av "dypeste" du bruker og restriksjoner på hva som utgjør en kløft. Den 2005 Guinness Book of World Records viser Vikos Gorge i Nord-Hellas som verdens dypeste canyon.

Vikos Gorge

Vikos Gorge er kjent både for sin store dyp (nesten 6000 fot på ett punkt), og enda viktigere sin dybde / bredde-forhold på 0,82, noe som betyr at det er 82 prosent så dypt som den er bred. Det er dypere raviner i verden, men deres lavere dybde / bredde-forhold gjør dem vanligvis klassifisert som daler eller daler.

Colca Canyon

På 10.500 fot Colca Canyon, som ligger i Peru, er mye dypere enn Vikos juvet, men det er også betydelig større, noe som betyr at dens dybde / bredde-forholdet er lavere. Det er mange andre canyons (som Kings Canyon og Hells Canyon i USA) som er dypere enn Vikos juvet, men ingen har en høyere dybde / bredde-forhold.

Kali Ghandaki dalen

Dømme rent ved dybde, Kali Ghandaki Gorge i Midtvesten i Nepal er det dypeste i verden, på over 21.000 fot dypt i enkelte deler. Men sin store bredde og mildere profil gjør dybden virke mindre spektakulær enn Vikos Gorge.

Related Posts