Deler av et passasjerfly

April 29 by admin

Deler av et passasjerfly


Fly transportere gods og mennesker mellom steder ved å fly gjennom luften. Formen og størrelsen på et plan avhenger av dens hensikt. Passasjerfly består av de samme grunnleggende deler som gjør dem i stand til å bli luftbårne, manøvreres gang i flyet og landet trygt.

Flykroppen og Cockpit

Flykroppen av et fly er hva en kropp er til en bil. Det er lang, glatt og sylindrisk form som gjør den plane aerodynamisk. De viktigste funksjonene til skroget holder de forskjellige deler av flyet sammen og bære passasjerer og brensel om bord. På forsiden av skroget, som likner en nese, er cockpiten. Dette er det område hvor flyet er kontrollert av dets piloter. Cockpiten har vinduer for pilotene å se gjennom og inneholder kontroller og instrumenter som tillater dem å fly og styre flyet.

Dra og Thrust

Drag er motstanden mot bevegelse og blir overvunnet av skyvkraft som skyver planet fremover. På større fly, er skyvekraften som genereres av flyets turbinmotorer som er plassert på vingene i nærheten av flykroppen mens propeller gir fremdrift på lavere hastighet fly. Dra økes ved hjelp av klaffene på vingene og redusert via winglets på tuppen av vingene. En spoiler på vingene gjør også at piloten til å endre dra. Flyet vil avta når motstanden er større enn mengden av skyvekraft, og det øker i hastighet når det trykk er mer enn drag.

Vekt og Lift

For å bli luftbåren, må vekten av flyet og hva det har ombord løftes opp i luften. Mens skyvkraften fra motorene skyver planet langs, vingene løfte flyet i luften med lamellene på undersiden av vingene og flikene på oversiden av vingene som benyttes for å øke løft. Spoileren på vingen fungerer også å endre heis. Flyet vil begynne synkende når mengden av heisen er mindre enn flyets vekt. Omvendt vil flyet begynner å stige når heisen økes til mer enn vekten av flyet.

Styring

Flyet styres ved hjelp av mindre vingelignende komponenter ligger på flyets hale. Flyets yaw bevegelse er dens bevegelse fra venstre til høyre, og dette styres av vertikale stabilisator som stopper nesen svinger fra side til side. De ror, som ligger på halen, blir brukt til å endre slingring. Pitch refererer til den opp og ned bevegelse av et fly, med de horisontale stabilisatorene på hver side av hale å opprettholde kontroll av nesen. Det er en hengslet del på den horisontale stabilisator som kalles en heis som kan brukes for å bevege halen opp og ned. Vingene av flyet kan rulles opp og ned ved hjelp hengslede deler på vingene kalt balanseror.

Related Posts