Best høy temperatur matoljer

September 14 by admin

Best høy temperatur matoljer


Når du steke, steke, svi eller grill, du lagt mat for temperaturer høyere enn noen matoljer tåler. De beste høy temperatur matolje balanserer varmetoleranse, matlaging metoden og smak. Kokker bruker en rekke matoljer i sine kjøkken og velge den beste for ulike applikasjoner basert på alle disse variablene. Hjem kokker kan bygge en lignende samling av flavorful oljer.

matlaging Science

Best høy temperatur matoljer

Å vite en oljens røyk punkt vil hjelpe deg å avgjøre hvordan den skal brukes.

Hvis du noen gang luktet den kvelende lukt av overopphetet matolje, vet du noe om røykpunkter. Olje utsettes for varme begynner å brytes ned i sine bestanddeler glyserol og fettsyrer vel før de når sitt kokepunkt. Frie fettsyrer brenne ved en lavere temperatur, og danner etsende røyk; den temperatur ved hvilken dette skjer er oljens røyk punkt. Du kan se forskjellige røyk punktene for forskjellige oljer, men tenk på tall retningslinjer, ikke regler. Forskjellige prøver av den samme olje, kan variere i renhet. Raffinert, ubrukt olje har høyere røyk punkt enn uraffinert eller gjenbrukt olje. Endre brukt matolje etter to eller tre bruksområder for å unngå å oppdage olje senket røyk punkt på den harde måten.

Saflor olje

Safflowers er relatert til solsikker. Som solsikker, har sin olje en svak, men hyggelig nutty smaken når raffinert. Safflower olje har den høyeste børsnotert røyk punkt på 510 grader Fahrenheit, men som med alle olje, dråper som røyk punkt hvis du er gjenbruk det. Enumettet raffinert safflower olje fungerer best til frityrsteking og panne stekende som det formidler liten smak av sin egen mat.

Druefrø olje

Best høy temperatur matoljer

Vindruer produsere matolje.

Grapeseed olje var en gang bare et biprodukt av vinindustrien; Nå smaker det alt fra stekt mat til salater. Dens nøtteaktig smak og høy røyk punkt på 420 grader F gjøre det en god frityr olje for fisk, fjærkre og grønnsaker. Denne oljen er kostbart til tross for at et avfallsprodukt av vindruer, men delikat smak vil ikke overskygge subtile smaker. Tungt krydret mat som grill og karri manne grapeseed olje lys smak.

Maisolje

Sammen med rapsolje, er nesten smakløs raffinert maisolje til steking fett av valget for kjeden restauranter over hele Nord-Amerika. Billig og rikelig maisolje formidler nesten ingen smak av sin egen mat. Med en røyk punkt på 450 grader C, holder denne oljen seg godt til noen matlaging metode og kan gjenbrukes.

Canola olje

Som Raps Council of Canada hevder, er rapsolje ikke rapsolje. En nær slektning av raps, inneholder raps plante olje oljesyre i stedet for mindre velsmakende erukasyre. Raffinert rapsolje har nesten ingen smak og en høy røyk punkt på 435 grader F. Bruk den for dyp steking og for steking matvarer som har subtile smaker som du ikke ønsker å begrave under et sterkt flavored olje.

peanut Oil

Denne høy temperatur cooking olje gir en svak peanut smak til maten. Høyraffinerte peanøttolje har en røyk punkt på 440 grader C, så det er egnet for fritering, steking og pan steking. Peanøtter er en kilde til bekymring for folk med peanut allergi, men Food and Drug Administration rapporterer i sin "tilnærminger for å etablere terskler for store matallergener og for Gluten i mat" som høyraffinerte oljer fra allergikilder ikke forårsake allergiske reaksjoner i individer studert. Den Allergy Asthma og immunologi Society of Ontario viser også til raffinert peanøttolje som "generelt ikke-allergifremkallende."

Raffinert olivenolje

Best høy temperatur matoljer

Spar extra virgin olivenolje for å spise ved bordet, ikke steking.

Olivenolje er røyk punkt er et også et poeng av contention for kokker og forskere. Extra virgin olivenolje - den minimal behandlet første Presset fra oliven - har en lav røyk punkt på 350-370 grader C som gjør det uegnet til steking. Imidlertid har høyraffinert olivenolje, også kalt lys oliven olje, en høy røykpunkt på 460 grader. Selv renset olivenolje har en karakteristisk harpiksaktig smak; hvis du liker det, stek i raffinert olivenolje. Lagre ekstra virgin olivenolje for topping brød eller salat i stedet for høy temperatur matlaging.

Related Posts