Anti-Sweat Cures

December 15 by admin

Svette er en naturlig prosess der kroppen trekker ut fuktighet for å holde hodet kaldt. Mens daglig svette kan oppstå under stressende øyeblikk eller når utetemperaturen er høy, overdreven svetting, kjent som hyperhidrose, kan være belastende og pinlig. Svette kan styres ved hjelp av syntetiske stoffer, slik som aluminiumklorid, eller ved urte-behandlinger.

antiperspiranter

Den aktive bestanddel i de fleste antiperspiranter er aluminiumklorid. Når dette stoffet er brukt lokalt på huden, er det umiddelbart absorbert og arbeider for å midlertidig krympe svettekjertlene. Dette vil redusere eller stoppe overdreven svetting. Antiperspiranter vil eliminere overdreven svetting, men de er ikke en permanent kur.

Til å begynne behandling for svett med en antiperspirant, sørge for at den aktive ingrediensen er aluminiumklorid. Å effektivt behandle underarm, palmer og føtter regioner, må antiperspirant som skal anvendes nattlig 30 minutter før du sovner. Ved hudirritasjon, bare bruke to til tre ganger per uke.

Botox

Botox, også kjent som botulinum toxin, er ofte brukt for å fjerne rynker fra ansiktet ved å begrense muskelbevegelser. Den viktigste aktive ingrediensen innenfor Botox er clostridium botulinum bakterien. Selv om denne bakterien er giftig i store doser, i små fortynnede porsjoner, hindrer det frigjøring av acetylkolin, et kjemikalie som styrer de elektriske beskjeder fra hjernen til musklene. Ifølge Mayo Clinic, fungerer Botox for å begrense mengden av svetteproduksjon ved å stoppe de elektriske signaler til svettekjertlene. Når denne elektriske grensesnittet er eliminert, vil svettekjertlene ikke reagerer på stressende situasjoner eller varme som forårsaker svette for å danne.

Din hudlege kan utføre denne poliklinisk behandling i sitt kontor. Flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå maksimale resultater. Ifølge Mayo Clinic, vil dette midlertidig kur begynner å falme fire måneder etter første behandling.

kirurgiske prosedyrer

I tilfeller der overdreven svetting er alvorlig, kan kirurgi for å fjerne svettekjertlene være nødvendig. Selv om dette er en sjelden alternativ behandling, er det den eneste kuren. Det finnes to typer anti-svette kirurgiske prosedyrer. Den første innebærer å fjerne selve svettekjertlene fra armhulene og andre består av severing nerve avslutninger som samhandler med svettekjertlene. Selv om disse operasjoner krever en overnatting på sykehuset, de er den eneste permanente løsningen. Den vanligste bivirkningen, foruten nominell arrdannelse, er en økning på svetteproduksjon bak knærne eller på ryggen.

Related Posts