Anbefalte røde viner for nybegynnere

September 17 by admin

Begynner å utforske den fantastiske verden av rødvin kan være en skremmende opplevelse. Med så mange varianter av rødvin tilgjengelig, velger den beste vinen som en nybegynner kan være overveldende. Men med noen forslag til enkle røde, kan selv en spirende vin entusiast finne en flaske eller to han liker. Alle priser er oppgitt i gjennomsnitt for 2009.

definisjoner

Når begynner å utforske vin, er det noen ordene du vil høre ofte:

Body: "kroppen" av vin refererer til hvor tykk eller tynn vinen føles på tungen. Lettere bodied vin kan sammenlignes med måten skummet melk føles i munnen, mens middels fyldig vin er mer som en prosent eller to prosent melk. En tung bodied vin er likt følelsen av krem ​​i munnen. Begynnelsen drinkers bør først starte med lettere bodied viner, slik som å ikke overvelde ganen.

Tørr, fruktig, jordnær: Disse vilkårene, blant mange andre, alle refererer til smaken av vinen. Hver vin smaker forskjellig, så prøv forskjellige smaker å se hva du liker best.

Pinot Noir

Pinot noir er en lett til middels fyldig vin som er litt tørr. Enkle pinot noirs, som er et godt valg for nybegynnere, kan ha en fruktig smak og føler meg veldig glatt på tungen. Pinot noir parene godt med mange typer mat, som kylling, laks eller et utvalg av oster.

Prøv MacMurray Ranch, Rosemont Estate eller Mezzacorona pinot noir. Alt er priset mellom $ 8,99 til $ 20 en flaske og gir en innføring i den varme, fruktig verden av denne vinen variasjon.

Syrah / Shiraz

Syrah og shiraz er de samme drue, men shiraz er laget i Australia. En annen forskjell er at syrah en tendens til å være litt mer fruktig, mens shiraz er et snev mer vepsebol.

Ulike typer shiraz spenner fra det enkle til det komplekse --- fra lettere og fruktige, til større og mer vepsebol. Som en nybegynner, prøv Penfolds, d'Arenberg eller Tintara shiraz. Alle er priset til $ 12 til $ 20 per flaske

For syrah, prøv Montevina syrah, som vanligvis er priset under $ 15 per flaske. Dette syrah er fløyelsmyk og full av røde bær.

Vær Adventurous

Mens pinot noir og shiraz / syrah er anbefalt start viner, prøv å bestille forskjellige viner hver sjanse du får til å finne dine favoritter. Merlots og Cabernet Sauvignons er også populære valg. Hold en "vin journal" slik at du kan spore og beskrive de ulike vinene du smaker.

Related Posts